Haber Detayı
18 Mart 2024 - Pazartesi 21:25
 
MERKEZE GEREK YOK MERKEZİN PARASI YOK
İlk günden yazdım şimdi devam edeyim. Manisa son yüz yılının şansını yakaladı. Tabi ki kullanabilirse.
SİYASET Haberi


Özgür Özel'in CHP Genel Başkanlığını son kurultayda almasından üç gün sonra ; "CHP nin Manisa il teşkilatları il-ilçe belediyeleri alsalar da, almasalar da belediyelerden daha verimli çalışırlar." diye yazdım. Bu öngörüm bu gün seçime az bir süre kala kendini doğrulamadı mı?

 

Kesinlikle doğruladı.

 

Kırkağaç'ın en uzak köy-mahallesi Kocaiskan 20 yıldır beklediği hizmeti bir ay sürmeden, CHP adayları başta Büyükşehir AdayıFerdi Zeyrek ve Kırkağaç Belediye Başkan adayı Üstün Dönmez sayesinde aldı mı?

 

Aldı.

 

Peki nasıl oldu bu?

 

Aylar öncesinden öngördüğümüz gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi sayesinde. 

Arkadaşlar Manisa'yı, Kırkağaç'ı alır mı bilmem ama CHP il-ilçe teşkilatları merkez hükümetin verdiklerinin mislisiyle Manisa'ya hizmet getirecekler bunu yine tekrarlıyorum, "Söz uçar yazı kalır" yazın bir kenara.

 

Ve Manisa bir ilki başarır mı?

Buna çok inanıyorum.

 

Kırkağaç kaç dönemdir sözüm ona "Gerçek Belediyecilik" le yönetiliyor?

 

Ki bu 3 döneme denk geliyor. Yani son onbeş yıldır. Rakamla 15 yıl. 365x15= 5.475 gün demektir bu.475 günü beklenti diyerek yok sayalım.

Peki,  5000 gündür uğramayan "Gerçek Belediyecilik" şimdiden sonra mı uğrayacak? 

 

15 yıl önce merkezin kontrolünde ki hazine, bu güne göre daha zengindi, en azından ekside değildi.

 

O zamanlar dolar 3 tl., 5 tl. idi bu gün 32 tl. seçimden sonra 40 ları geçeceği öngörülüyor. Bu darlıkta hükümetin başı kemer sıkmayı söylüyor laf arasında. Demek ki ellerinin bol olduğu zamanları boş geçenler, bu gün yokluktayken bonkör mü olacaklar?

Bunu öngörenler, yanıldığını en çok bir ay sonra anlayacak.

 

Onun için bu gün mesele iktididara oy verip, vermemek değil. Mesele yarın ki sıkılacak kemerin kimler için, nasıl sıkılacağını tayin ederken, nelerin hesabını yapmaları adına, uyarı olacaktır o, oylarınız.

İktidar aldığı oya göre kemeri sıkarken, kimden yana kullanacak ?

İşte ona bu gün, bizlerin oyu karar verecek.

Böyle zamanlarda iktidar ne kadar az oy alırsa, o kadar kemeri egemenlere daraltır, yada tersi olursa bedeli halka ödetir. 

Bu seçim kime değil, neye oy verilmeli sorusunun yanıtını verecek bence.

 

AKP iktidarının 22 yıldır halktan öyle yada böyle aldığı oyların karşılığını; egemen bir avuç azınlık cenneti yaşarken, büyük çoğunluk sefaleti yaşıyor.

AB den aldığı eurolarla memleket göçmen sığınağı oldu. (Göçmenleri asla kabul gören bir kısım muhalefet gibi görmediğime not düşeyim. Bu konu başlı başına bir yazıdan fazlası) Parayla emperyalizmin mağdurlarını içimize sindiriyoruz, doğal seyriyle değil yani. İktidar para karşılığı ülkemizde ki demografik yapıyı tahrip ediyor. Buda onun umurunda değil göründüğü gibi. AB den parayı alıp ülkeyi kontrolsüz göçmen akınına açtılar. Hemde sınırlarımızda ki mayınları "Organik Tarım Alanı" yalanıyla İsrail'e ihale ederek.

 

Oy vermezseniz sizleri dikkate alarak kemeri sermayeye, oy verirseniz bu gün tıpkı emeklilere olduğu gibi, kemerin sık tarafı halka yansıtılacaktır. Şükürcüler sosyal yardımlarla sadaka günlerine razı olurken, diğer kesimler sızlanmaya devam edecek "partim kazandı ama ben kayıp ettim" diye dövünecek.

 

Halkı yıllardır halkı "aptal" gören gözlere bu seçim parmak sokacak. Halk asla "aptal" olmayacak bir verimli kaynaktır. Halka güveneceksiniz. 

 

Yerelde Manisa'nın komşusu olan İzmir avantajını kullanmak var birde. Bütün CHP li belediyeler CHP yönetimine şirin görünme adına Manisay'a hizmet götürme yarışına girecekler, lütfen bunu dikkate alın. Ve bu şansı kullanmak adına Manisa'yı bu sefer CHP li adaya emanet edin. Kazanan Manisa olur. Varsın partiniz kayıp etsin. Bu sefer kazanan Manisa olsun. Mesele halka dair politika üretemeyen siyasiler sorgulanmalı.

 

İşte onun için...

 

Ey akıl ne olur bu sefer Manisa'ya takıl.

 

İşte Manisa'nın yüz yılda yakalayacağı bir şansı, bu sefer bakalım nasıl değerlendireceğini 13 gün sonra göreceğiz.

 

 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: MERKEZE, GEREK, YOK, MERKEZİN, PARASI, YOK,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1