Haber Detayı
28 Nisan 2024 - Pazar 22:23
 
EŞREFSİZ MANİSA OLUR MU BAŞKAN?
Şair Eşref Vakfı ve Kırkağaç Belediyesi artık lütfen buyurun. Bu gün değilse ne zaman Şair Eşref'i hak ettiği gibi ortaya koyacaksınız. O Şair Eşref büstünü unutmayın lütfen onu ATİLLA YAŞA yaptırdı. Onu da lütfen anılarınızda anlatın. Onun hikayesini yazmıştım. Gerekirse ileride tekrar yazarım.
KÜLTÜR-SANAT Haberi


Evet aynısını izleyen Kırkağaç'lılar da yaşamıştır.

 

Oysa CHP Türk Devrimini yapmış kurucu bir partidir. Ona Genel Başkan olmak biraz daha herkesten fazla bilgili olmayı gerektirir.

 

Halk TV yapımcılarına iki çift laf etmek gereklimi karar veremedim. AKP nin yandaş A TV si varsa, muhalefetinde yandaş Halk TV si var. Emek sarfetmeden kameranın yetenekleriyle günü geçiştiriyorlar. İçerik yok, sorumluluk yok. Sadece kibirli sunucuları var. Yazık ama.

 

Sen Manisa'ya gelmişsin ve genel bir yayın yapıyorsun, Manisa'nın her şeyini söyledin gösterdin. Pek güzel. Padişahlardan Şehzadelerden söz ettiler, börtü böceğine varana kadar anlattılar.

 

CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel'in koltuğuna neredeyse 4 karpuz sığdıracaklardı.

 

Manisa'da elbette çok değerler var. Aralarında üstünlük aramak elbette aptalca olur. Ama Şair Eşref'i anmamak tamda dün yazdığım gibi "AKP lileşme salgınına" kapılmaya yol açar.

 

Şair Eşref'i anlamak demek; yıllardır yutturulan "II. Apdülhamit Han"  efsanesinin iç yüzünü anlatmak demektir.

 

Jön Türkleri anlatmanın ilk cümlesi Şair Eşrefle başlar. Namık Kemal'le devam eder.

 

Rivayet-i bil cümle odur ki; "Namık Kemal milletin derdini ağlayarak anlatırdı, Şair Eşref ise küfür ederek". Bunu şöyle açıklarsak anlaşılır diye düşünüyorum; Türk Devrim Tarihi'nin mihenk taşlarıdır Eşref ve Namık Kemal. Kemalizm'i besleyen en önemli iki kaynaktır bunlar. Şansa bakın ki bunun öncelikli ayağı Kırkağaç'ta uyumaktadır. Yılların ihmal edilmiş ismi ŞAİR EŞREF tir arkadaşım. Onu hala Türkçeye çevirmemenin sebeplerini anlamayacaksak biz daha nasıl Kemalizmin takipçisi olacağız. Ve bu durumda bu gün onu kitlelere, halka tanıtmayacaksak ne zaman tanıtılmasını bekleyeceğiz.

 

Bu gün çok donanımlı Halk TV programcıları ihmal edebilir elbet ama biz ihmal etmemeliyiz. Öncelikle Manisa'nın gururu olan CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel'e Eşref'i tanıtmalıyız. Manisa'nın bu değerli Türk Devrim Tarihinin şahsiyetini artık tanıyıp diline sokmasını, ondan tıpkı Kurucu Babamız Mustafa Kemal Atatürk gibi beslenmeli. Kim bilir belkide Türkçeye çevrilmesine CHP olarak öncü olabilir.

 

Kırkağaç'ta "Şair Eşref'i Anma Etkinliği" kutlandı.

 

 

17 Haziran 2021 tarihin de CHP İlçe Başkanı Özcan Kaçar ve yönetiminin girişimiyle Kırkağaç Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantı çok olmasa da ilgiyle karşılanmıştı. Şimdi yeniden kalan yerden başlamak hem ismini taşıyan Şair Eşref Vakfı ve Kırkağaç'ın CHP li belediyesinin görevidir. 

 

22 Mayıs Olarak Kayıtlarda bulunan ölüm yıldönümü önümüzde ki Mayıs ayında ancak 17 Haziran tarihini yılda bir kereye denk getirirsek bunun adına da ANMA ETKİNLİKLERİ"  diye devam edersek sanki ileride Kırkağaç için önemli bir festival havasına sokarız.

 

Kuşkusuz bunu en doğru Şair Eşref Vakfı tarafından oluşturulacak Şair Eşref'i Anma Komitesi tespit edebilir. Kırkağaç'ın daha öncede yazdım dışarıda çok değerli insanları var. Onlar lütfen artık görev alsın. Yıllardır ihmallerin gırdabında ki Kırkağaç bu gün Üstün DÖNMEZ le bir ivme aldı. O zaman herkes elini taşın altına sokmalı.

 

Haydi Manisa Büyükşehir Belediye'si Kırkağaç'ta Türk Devrim Tarihi'nin bir mihemk taşı yatıyor. Onu hem kültür, hemde turizm açısından olduğu kadar onun iki katı Türk Devrimine vefa borcu olarak el at. Senden bunu istemek hakkımızdır sevgili Ferdi Zeyrek Başkan.

,

Adını anmadığınız Şair Eşref sizi değil size tanıtamayan bizi suçlayacaktır eminim.

 

Şair Eşref Vakfı bu suçu ortadan kaldırmak için lütfen sahaya.

Vedat Pazı Başkan haydi, Cüneyt Yıldırım, anısı üstümüzde bir ışık olan Yakup Yıldırım'ın devrimci oğlu haydi el ele verin ve bu ayıbı Kırkağaç'ta kaldırın. Eşref orada uyuyor sanmayın lütfen. Yazıyor konuşuyor bize bakıyor mutlaka.

Ama sabırlı ha...

 

M.Güneş yazdı

 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: EŞREFSİZ, MANİSA, OLUR, MU, BAŞKAN?,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1