Haber Detayı
07 Kasım 2023 - Salı 18:39
 
KIRKAĞAÇ KAZAN KEPÇESİ KİM OLA
Nerede o eski Hasır Pazarı-Öküz Pazarı sohbetleri siyaset kritikleri.
GÜNDEM Haberi


Yerel seçimlere doğru giden ülkemizin ana muhalefet partisi CHP nihayet durulup, silkinerek yola geldi. K.K. dönemini şahsına münasip şekilde son buldu ve Manisa'nın tarihinde ilk kez bir milletvekili Genel Başkan olarak siyaset tarihine geçti.

 

Manisa Milletvekili Özgür ÖZEL, CHP Genel Başkanı olmakla Manisa'ya büyük bir moral verdi. CHP Manisa da heyecan yarattı demek aldatıcı sayılmamalı. Daha iki gün olmasına rağmen parti üyeliği için başvurular heyecan yaratmış bulunuyor.

 

Kısaca Özgür ÖZEL yerel seçimlere büyük bir umudun yeşermesine başlangıç oldu.

 

Bizim Kırkağaç'a bakalım.

 

Kırkağaç'ta henüz resmiyette bir şey olmamasına rağmen isimler duyulmaya başladı.

 

Fısıltılarda ismi geçenlere telefonla ulaşmak için aradım. Dört isimle görüşme sağladım, ancak içlerinden biri telefonuma cevap vermediği gibi, geride dönmedi. (Bunu ileride yazarım)

 

Kırkağaç'ta ülkede yaşanan onca kötü gidişe rağmen, Genel Seçimler'de % 70 yakın bir oyla partisini başarılı biçimde birinciliğe taşıyan Ak Parti eski İlçe Başkanı M. Emin GÜNGÖR'le görüştüm.

Kırkağaç Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yapacağını söyledi. Geçmişine bakarsan en çok hak edecek olanlardan olmalı.

 

Sosyal medyada ki paylaşımları altına yapılan yorumlara bakarsan halk tarafından banko Kırkağaç Belediye Başkanı ilan edilen KZO Başkanı Emin ÖZARI'yı aradım sonra.

 

O mütavazi konuştu. Kendisine bu yönde her hangi bir teklif olmadığını, sosyal medyada ki dilekleri halkımızın teveccühü diyip onlara teşekkür ederek başında bulunduğu kurumun işleriyle yoğun biçimde ilgilendiğini söyledi.

Kendisinin Ak Parti'li olmasına rağmen, başında bulunduğu STK nın her partiden üyesinin bulunmasına saygıdan dolayı, tüm partilere eşit mesafede durması gerektiğinin altını çizdi.

 

Sonra Hasan KARAOSMANOĞLU ile görüştüm.

 

Benim gözümde, Kırkağaç'ta zoru başarmış Bağımsız Aday olarak hatırı sayılır bir oy almış, cesur ve kendi yolunda başarılı bir siyasetçi; Hasan KARAOSMANOĞLU. Ak Parti'den aday olma konusun da istişarede olduğunu söyledi.

Fevzi OK'tan söz ettik. Ak Parti'nin Fevzi OK için hevesli olduğunu, İldeki Ak Parti'li yöneticilerin ilişkileriyle de şansı olduğunu anlattı. Buna aşağıda devam edicem.

 

 

Sonra İyi Parti İlçe Başkanı Levent KOMŞU'yla konuştuk. Yazılmamak üzere samimi düşüncelerini açtı. Adaylığa hazır.

 

Ortada bir de bir kadının adı geçiyor. Daha önce genel seçimler için sosyal medya hesabından provakatif paylaşımlarla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin demokratik seçim sürecini, bir seçim süreci değil, sanki bir savaş süreci olduğunu lanse ederek, savaş havariliği yapan bir kadın vardı. Nerden geldiği belli olmayan, ama bol palavradan yöneticilik kartvizitleri dağıtan bir şarlatan. Onun da adı Ak Parti ile geçiyor. Herhalde Ak Parti'li yönetici arkadaşlar onu ciddiye almıyordur.

 

Kırkağaç'ta bir kadın aday adayı olması elbette güzel ama adını şahsi gayretiyle değil de başka sahte kartvizitlerle lanse eden olmamalı.

Dur bakalım arkadaş, senin bu ilçeye havadan inme görününümle burada tutarlı olamazsın. Her siyasi partinin kendi emkçileri var. Onları ezip geçerek kendini hangi aklılla onların önüne koyuyorsun?

Sana sıra gelene kadar çocukların oyun parkında önce sobelenmen gerek. Sen Kırkağaç'ı ne sandın yahu? 

 

Başta yazdığım Özgür ÖZEL'in Manisa'da umut yarattığı gözlemim gelirsek, bu gözlem Kırkağaç'ta Fevzi OK la vücut buluyor sanki.

Fevzi OK Ak Parti'li il yöneticileri tarafından öneriliyormuş.

Ak Parti'nin kendi kadroları, artık halkın karşısına çıkacak yeterlilikte değilmi acaba?

Sorsak ne derler, Kırkağaç'ta % 70 yakın oy almış, Ak Parti'nin hiç mi Belediye Başkan'ı çıkaracak kadrosu kalmadı mı? 

 

Fevzi OK, kişilik olarak düzgün ve hiç bir şaibesi olmayan yaşam biçimiyle ideal bir isim. Ak Parti tarafından düşünülüyor olması bence çok güzel. Ama aklıma işte o soru takılıyor.

 

Üç dönemdir başarısız ve hiç bir katma değer yaratmayan Ak Parti'li Belediyecilik bu günün, bu zor koşullarıyla kendi bünyesinden demek ki adam çıkaramıyor. Onun için şehrin en örnek ve çalışkan, dürüst ama partili olmayan birine sarılma gereği duyuyor.

 

Fevzi OK, olmazsa birisini de ben önereyim onlara, belki akıllarına gelmez.

 

En az Fevzi OK kadar ilçenin başarılı ve onun bir sonrası kuşağından gelen düzgün, dürüst iş adamı, Hakkı ARDAN var.

Kendisi kabul edermi bilmem, ama bu da benim onlara önerim olsun, madem kendi bünyelerinden adam çıkaramayacaklarsa bunlar ve daha bu arkadaşlara benzer bir çok isim bulabilirler. (Kırkağaç'ta o potansiyelin çok çok üstünde Ak Parti'li olmayan isimler biliyorum ben)

 

Tabi bu yazdıklarım şimdilik duyumlarımdan yol çıkarak yazacaklarım. İlerleyen günlerde devam edeceğim.

 

YENİ KAYMAKAMIMIZ HOŞ GELDİ

 

Yeni gelen kaymakamımız içinde bir kaç önerimi yazayım. Öncelikle hoş geldi. (Dileğim oki geç oldu sanılmaz .)

 

Umarım ilçemizde iz bırakanlardan olur.

 

Sayın Kamakamımız Zafer OKTAY; önerim odur ki öncelikle Kırkağaç'ın sosyal durumunu resmi kayıtlarla birlikte Kırkağaç'a objektif bilimsel bir gözle bakabilen  değerli akademisyenlerimiz var. Size ellerinde ki verilerle doğru ve gerçek bilgiler sunabilirler.

Ben tanıyıp düşüncelerine önem verdiğim birini yazayım izninizle; Dr. M. Sami Kireşçi.

Sn Kireşçi'den Kırkağaç'ın en ağır yarası olan "GETTO"laşma konusunu ve onun çözüm yollarını dinleyebilirsiniz. Her geçen gün daha ağırlaşarak kendini htiren bu aidiyetsizlik Kırkağaç'ın özellikle kanayan yarasıdır.

Bu sosyal yarayı ancak sizin görev gücünüz ortadan kaldırabilir. Yoksa diğer tüm iyi niyetler bu konuda çaresiz kalır.

Kırkağaç'taki işsizlik ve eğitimsizlikden kaynaklı bu sosyal yara sokak güvenliğinden tutun eğitim kurumlarımız da ki eğitim kalitesine kadar her alan da sıkıntı yaratıyor.

 

Bir zamanlar Kırkağaç'ın sosyal yaşamı Hasır Pazarı ve Öküz Pazarı semtlerinde ki kanaat önderlerinin sağ duyulu sohbetleri ve gördüklerini, yaşadıklarını istişare ederek yöneticilere yol gösterirlerdi. Ve ilçe yöneticileri buralarda konuşulan ve önerilenleri dikkate alır toplumu huzur ve rahata erdirir uygulamalara imza atarlardı.

 

Kırkağaç ovasının büyük ölçekte tarımdan uzaklaşıp ortasını hançerle yarar gibi, transit yol geçirenler işte bu gün sancılı bir toplum yaratmıştır. 

 

Bu karmaşayı çözmek ne yazık ki sizlerin omuzuna yüklenmiştir. Akademik bakış açılarına ihtiyacınız olmalı. Onun için benim önereceğim budur. Saygılar sunarım.

 

Not: Bu paragrafı sonradan ekliyorum. Yukarıda nacizane önerim tecrübeyle sabittir. Kırkağaç'ın sosyal yaşamına değer katan Atilla YAŞA, Mehmet Fahri CAN, Mustafa Kemal Keskin ve Cengiz GÖKÇE kaymakamlarımızın dönemlerinde Kırkağaç'ta Tiyatro vardı. Halk Eğitim Derneği Halk Müziği Korosu vardı. Sunumlar yapılırdı. Oyunlar oynanırdı.

O dönemlerin gençleri bu gün her biri kendi yaşamlarında entellektüel birikimleri ile anılır.

 

Kaynak: (KYS) - Kırkağaç Yazın Seçkileri Editör: M.Güneş
 
Etiketler: KIRKAĞAÇ, KAZAN, KEPÇESİ, KİM, OLA,
Haber Videosu
Yorumlar
Alıntı Yazarlar
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
UA-37277569-1